یزد در وضعیت ناسالم آلودگی هوا
مریم بهرامی
با آغاز سال ۱۴۰۱، گردوغبارهایی کمسابقه و پیاپی در یزد رخ داد که باعث شد نگرانی بابت آلودگی هوای یزد تشدید شود. این موضوع از سمت استاندار یزد بهعنوان یک دغدغه مطرح شد. «مهران فاطمی» در مراسمی در جمع خبرنگاران گلایه کرد که رسانههای یزد شدت بالای گردوغبار استان را فریاد نزدند. فاطمی بیان کرد که یزد این مدت شدیدترین میزان گردوغبار کشور را داشته و اگر رسانهها این موضوع را برجسته میکردند، کشور در مورد وضعیت آلایندگی استان یزد دغدغهمندتر میشد.
این در حالی است که مسئولان محیطزیست استان در گفتوگو با گزارشنویس پرگار بروز شدیدترین گردوغبار کشور در یزد را تأیید نکردند؛ البته این موضوع را رد هم نکردند. آن زمان آماری درباره وضعیت نگرانکننده آلودگی هوا از سوی این اداره بزرگنمایی نشد و به جز گلایه استاندار یزد، آن هم در جمع خودمانی خبرنگاران، ادعای دیگری در این زمینه بیان نشد.
استان یزد بیشترین تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور را دارد. رتبه یک جهان از نظر تمرکز صنایع آلاینده به یزد نسبت داده میشود. کار چندانی برای بیابانزدایی در استان صورت نمیگیرد. همه اینها در حالی است که آماری درباره مرگومیرهای ناشی از آلودگی هوا در یزد وجود ندارد.
داستان آلودگیهای ابتدای سال
تابلوهای هشداردهنده محیطزیست شهر یزد، وضعیت آلودگی هوا در فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۱ را ناسالم برای گروههای حساس نشان دادند. ۱۷ روز از این دو ماه ناسالم برای گروههای حساس، سه روز ناسالم برای همه اقشار و دو روز بسیار ناسالم برای شهروندان بوده است.
شهر یزد در فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۱ جمعاً با ۲۲ روز آلوده همراه بود که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش جدی داشته است. سال گذشته یزد جمعاً ۳۴ روز ناسالم داشت که هشت روز از این روزها در ماه فروردین و اردیبهشت بوده است.
فروردین و اردیبهشت امسال به جز شهر یزد، شهرستان بافق (چغارت)، اردکان و میبد نیز آلودگی شدیدی را تجربه کردند. به ترتیب ۴۰، ۳۱ و ۲۴ روز از این دو ماه در این مناطق آلوده بودند.
ادامه مطلب در مجله پرگار