شادی شفیعی
بعد از گذشت ۹ سال از زمانی که پرونده شهر تاریخی یزد در فهرست میراث موقت جهانی قرار گرفت، هجدهم تیرماه ۹۶ خبر خوشایندی در فضای رسانهای دنیا منتشر شد که به کام ساکنان و مردم مهماندوست شهر یزد خوش آمد و آنها را خوشحال کرد؛ “شهر تاریخی یزد بهعنوان یکی از نخستین شهرهای خشتی جهان در چهل و یکمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.”
۹ سال زمان کمی نیست برای ثبت جهانی شهری که آثار باستانی و جاذبههای گردشگری بسیاری را در خود جایداده و مسئولان فعلی باید سعی کنند تا بهخوبی این دستاورد را حفظ کنند. شهر یزد که جهانی شد، قرار بر این گذاشته شد که با برنامهریزیهای دقیق و اثرگذار، اوضاع شهری آن بهمرور بهتر و بهتر شود.
فرصتسوزی مسئولان
حالا چهار سال است که یزد ما جهانی شده است و اینجهانی شدن برای فعالان حوزه گردشگری فرصتهای زیادی به همراه داشت. اما آنچنان که باید گردشگری یزد از این فرصت استفاده نکرد و عدهای از فعالان این حوزه معتقدند که یزد فقط عنوان جهانیشدن را یدک میکشد. شاید تنها چیزی که در این سالها در استان رشد چشمگیری داشته رونق خانههای گردشگری و ایجاد خانههای بومگردی بود که باتوجهبه موقعیت جغرافیایی و شرایط زیست بومی استان شاید بتوان گفت مسئولان در این راستا تا حدودی موفق عمل کردند.
پیروی از استانداردهای جهانی
وقتی یک شهر جهانی میشود یعنی باید در حوزههای گردشگری خود از استانداردهای جهانی تبعیت کند تا از بازار رقابت جا نماند. در عصر دیجیتال، توسعه گردشگری راهی جز کاربردی تر کردن فناوری در این حوزه نداریم؛ چراکه دیگر، شیوههای سنتی پاسخگو نیست. محمد صالح جوکار نماینده شهر یزد در مجلس شورای اسلامی سال پیش بر این موضوع تأکید کرده بود که برای توسعه گردشگری چارهای جز نوآوری نداریم.
ادامه مطلب در مجله پرگار
دیدگاهتان را بنویسید