اقداماتم در استانداری یزد قابل دفاع است
زهرا شاهشوازی
مهدی زمان زاده
شادی شغیعی
عاطفه ابراهیمی
قرار گفتگوی ما با محمدعلی طالبی سیزدهمین و جوان ترین استاندار یزد عصر یک روز تعطیل در دفتر کارش است. راس ساعت همراه با محافظش می آید. با ماسکی که مانع دیدن چهره اش است، ما را به دفترش دعوت میکند. دفتری شیک و سرد، با رنگ آبی لاجورد بدون داشتن پنجره برای گردش هوا، که در ساخت آن از عمرانی تا ساخت و تجهیزات همه از تولیدات یزد استفاده شده است. از ما میخواهد هرجایی که برای گفتگو راحتتریم بنشینیم. از او میخواهیم در محل میهمانان بنشینیم و او راس جایگاه در نقش میزبان بنشیند.
بررسی عملکرد ۸ ساله دولت در استان و به طور خاص عملکرد استاندار جوان موضوع گفتگو است. استاندار جوانی که این روزها گرد سفید نشسته روی موهایش، عینک زدنش حین خواندن و مطالعه، اخم عمیق ابروانش و چاقی اش دیگری نشانی از آن جوان بلند بالا، متناسب و لبخند به لب ندارد. گویی که مسئولیت این سالها او را سخت و تلخ کرده است. فضای گفتگو اما آرام و دوستانه است ولی بی هیچ توقعی از قبل میدانیم که در مصاحبه با او به جواب شفافی نمیرسیم. هرچند که او با همه محافظه کاری اش در پاسخ به سوالات و استفاده سیاستمدارنه اش در انتخاب کلمات؛ کارنامه هشت سال گذشته دولت را، با وجود همه مشکلات و محدودیتها در منابع، بسیار افتخارآمیز و اقدامات و فعالیتهای انجام شده در طی مدت استاندار بودنش را کاملا قابل دفاع می داند. آنچه میخوانید حاصل گفتگوی سه ساعته پرگار با اوست.
آقای دکتر وقتی از آقای سفید پرسیدند مهمترین کاری که برای مردم یزد در زمان استاندار بودن تان کردید چه بود می گوید آب را به یزد آوردم و همانطور وقتی از استانداران بعدی بپرسیم هر کدام چیزی می گویند. حال از شما می پرسیم مهمترین کاری که برای مردم یزد در زمان استاندر بودنتان کردید چیست؟
من امیدوارم یک فرصتی پیش بیاید که امکان نگارش کارنامه استانداران یزد، حتی بهصورت مقایسهای برای شما به عنوان حوزه رسانه یا هر کس دیگری فراهم شود. اول از همه لازم است بگویم که، کارنامه هشت سال گذشته این دولت، با وجود همه مشکلات و محدودیتهایی که در منابع وجود داشت، بسیار افتخارآمیز هست. اتفاقات بزرگ و خیلی خوبی در استان یزد افتاد و این نکته را هم بگویم که همه این اقدامات و فعالیتهایی که در استانها صورت گرفته را باید جدا از ذهنیتهایی که مردم در مورد کلیت عملکرد دولت دارند، مورد ارزیابی قرار دهند.
به دلیل وجود بعضی از مسائل و مشکلات متاسفانه بنابر دلایلی نگاه منفیای علیه دولت در جامعه حاکم شد در واقع در این سالها اتفاقاتی افتاد که جامعه به این سمت برود که نگاه انتقادی خود را متوجه دولت سازند نه هیچ نهاد دیگری، این موضوع در جای خود قابل بحث بوده، البته که این دلایل هم دلایل کاملا سیاسی است.
با مقایسه کارنامه دولت تدبیر و امید با دولت های پیشین مشاهده می شود که علی رغم وجود کمبود منابع، عملکرد اجرایی و عمرانی این دولت بسیار فراتر از دولت های پیشین است.
مسئولیت استانداری یزد از آذرماه سال ۱۳۹۷ به بنده واگذار شد و اقدامات و فعالیتهای انجام شده در این مدت کاملا قابل دفاع است. باید بگویم که با اشرافی که به همه فعالیتهای استانداران در طول ادوار مختلف دارم، باز اطمینان دارم که در مورد یکی از بهترین عملکردهای مجموعه دولت یک استان در این مقطع زمانی قرار میگیرد. تاکید میکنم که در طول دو سال و خردهای در دوره مسئولیت من، شاید شاخصترین اتفاقاتی که افتاد، تکمیل پروژههای نیمهتمام عمرانی و سرمایهگذاری استان بوده، پروژههای بسیار بزرگی که عملا بعضا رو به تعطیلی رفته بود یا با سرعت بسیار کند در حال انجام بوده که این کار را ما فعال کردیم.
به عنوان نمونه در زمان انتصاب بنده به عنوان استاندار یزد، عملیات احداث پروژه ریلی یزد_ اقلید که یکی از بزرگترین پروژه های عمرانی استان در طول سال های اخیر و شاید بزرگترین پروژه استان به لحاظ حجم ریالی در طول ۱۰ سال اخیر بود و به دلیل محدودیت مالی دولت و در اولویت نبودن پروژه از دید مدیران، کاملا تعطیل شده بود، احیا و اجرایی شد.
– استفاده از زنان در عرصههای مدیریتی همواره مورد تاکید این دولت روحانی بود و شخص شما هم همواره بر این مهم اشاره میکردید، چرا هیچ فرماندار زن نداشتید؟
در دوران مسئولیت من، نخستین معاون استاندار زن و نخستین بخشدار زن در استان یزد منصوب شد. اما در بحث انتخاب فرماندار زن، به خاطر یکسری از حساسیت های ایجاد شده به دنبال انتصاب تعدادی از فرمانداران زن در بعضی از استان های کشور و نقدهای وارد شده علیه وزارت کشور، با ترمزی که در خود مجموعه وزارت کشور در این موضوع بوجود آمد مواجه شدیم یا به عبارتی وزارت کشور احتیاط میکرد. از طرفی بانوان بنابر دلایل مختلفی از جمله کمبود اعتماد بنفس، مسائل خانوادگی و وضعیت شغلی و… برای پذیرش این مسئولیتها آمادگی نداشتند. به عنوان نمونه پیشنهاد مسئولیت بخشداری به ده نفر از بانوان ارائه شد که ۹ نفر آن ها این پیشنهاد را رد کردند. در آغاز درصدد انتخاب بخشدار زن برای بخش بفروئیه میبد که تقریبا کوچیک ترین بخش استان و در جوار شهر است است، برآمدیم تا با عملکرد موفق خود، راه را برای بقیه باز کند. من نمیخواهم بگویم اصلا هیچ نیروی شایستهای نبود، ولی به آن میزانی که خیلیها فکر می کنند در دسترس است، واقعا نبود.
برای مطالعه مشروح مصاحبه، شماره ۱۷۲ هفته نامه پرگار را از لینک زیر دانلود کنید:
دیدگاهتان را بنویسید